2010. június 15., kedd

Paraguay - Olaszország 1:1

Bekezdett a 24 vb-meccse veretlen Olaszország, az első 10 percben a címvédő gyors, szellemes támadásokat vezetve kavarta össze paraguayi védelmet.

A lendület nem tartott sokáig, Paraguay gyorsan összeszedte magát, kiegyenlítettebbé vált a játék, bár továbbra is az olaszoknál volt többet a labda.

Az olaszok játéka óriásit zuhant, úgy kezdtek el futballozni, ahogy sokan várták a rossz formában levő csapattól. Paraguay egyre többször jutott el az olaszok kapujáig, bár el nem találták. Montolivo egy labdaszerzés után megszerezhette volna a vezetést, de az Andrea Pirlo helyén játszó középpályás gyengén lőtt.

A 39. percben váratlanul megszerezte a vezetést Paraguay, egy beívelésnél Alcaraz tökéletes ütemben bújt ki a lassú Cannavaro, és a rossz ütemben emelkedő De Rossi közül, és a bal alsóba fejelt. Buffonnak esélye sem volt a védésre, el sem vetődött az olasz kapus. A szünetben Buffon idegbecsípődés miatt cserét kért, helyét a Cagliari kapusa, Marchetti vette át.

A második félidő elején próbált egyenlíteni Olaszország, de egyetlen jó teljesítmény sem volt a csapatban, egyedül a kis híján kieső Udinese játékosa, Simone Pepe nyújtott elfogadhatót a támadók közül. Vera lezárhatta volna a meccset, de a rövid felső sarok mellé bombázott, az ellentámadásból pedig egyenlített Olaszország.

Egy szögletet nagyon elnézett Villar kapus, melléütött a labdának, a mögötte emberrel a nyakán érkező De Rossi bevetődve a kapuba sodorta a labdát. Többet volt az olaszoknál a labda a gól előtt, de a játékukban nem volt benne, hogy kiegyenlítenek.

Montolivo 30-ról lőtt jól, Villarnak le kellett érnie a jobb alsó sarokhoz, az utolsó percekben a paraguayi kapu előtt folyt a játék, de igazán komoly helyzet már nem alakult ki.

Olaszország közepesen gyenge teljesítményt nyújtott, a döntetlen egyik csapatnak sem rossz eredmény, Szlovákia és Új-Zéland ellen mindketten begyűjthetik a továbbjutáshoz kellő győzelmeket.
(sportgeza.hu)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése