2010. június 12., szombat

Argentína 1-0-ra verte Nigériát

A mérkőzés első tíz percében Argentína akár 3-0-ra is vezethetett volna, a nigériai védelmet hol Lionel Messi, hol Carlos Tevez keverte meg. Gonzalo Higuain az első negyedórában két ziccert is elrontott, de így is vezetett Argentína.
Egy Veron-szögletnél a balhátvédet játszó Gabriel Heinze hagyta faképnél az emberét, és a 11-espontra berobbanva erős fejest küldött a jobb felső sarokba. A gyors vezetés után az argentinok fokozatosan visszavettek, Nigéria próbálkozott, de nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani, mert ellenfele térfelén nagyon pontatlan volt.
Messi és Tevez megindulásai, illetve Veron passzai után Argentína veszélyesebb volt, de a szünetig már csak helyzeteket tudtak kialakítani: Messi két kiváló lövésénél is Enyeama védett nagyot. Az első félidőben az argentinok esélyeshez méltón futballoztak, sokkal nagyobb különbség volt a két csapat között, mint az eredményjelzőn álló 1-0.

A szünet után próbált agresszívebben játszani Nigéria, de a nagyobb helyzetek a kiegyenlítettebb játék ellenére Argentína előtt adódtak. Higuain a harmadik ziccerét is kihagyta (a padon Európa talán legjobb formában levő csatára, Diego Milito ült) a 66. percben, nem sokkal később a nigériaiak is komoly ziccerbe kerültek, de Odenwingie rossz megoldást választott, lövés sem lett a gyors támadásból.

Az argentin csatárok minden mozdulata veszélyes volt, és Nigériának is leesett, hogy ha nem pörögnek fel, elveszítik a meccset. Taiwo 17 méterről leadott lövésénél közel is jártak az egyenlítéshez, a játékos belesérült a spiccel ráküldött bombába, le kellett cserélni.

A 78. percben a csereként beállt Martins lőtt egy jó csel után, a középre tartó labdával meggyűlt Romero baja. Két perccel később Messi került ziccerbe egy szép egyérintős támadás végén, de a kapusba bombázott, az ellentámadásból majdnem újra büntetett Nigéria: Uche óriási helyzetben kapott egy beadást a 16-oson belül, de belsővel gyengén fölé lőtt.

Az utolsó percekben Nigéria még vezetett egy veszélyes támadást, de az argentinok eldugták a labdát, még nekik volt komoly helyzetük a végén, de Messi szokásától eltérően a harmadik ziccerét is kihagyta. Argentína megérdemelten győzte le a szervezetlen, de harcos Nigériát, de az élete első vb-meccsét megnyerő Diego Maradonának van mit javítania csapata játékán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése