2010. június 13., vasárnap

Az angolok nem bírtak az Egyesült Államokkal!

Anglia vezetett, de csak 1-1-es döntetlent játszott az Egyesült Államokkal.
A csoport rangadóján Anglia a 4. percben megszerezte a vezetést, Lampard passzolta rá a labdát Heskey-re, aki tökéletes átadást tett a védők között kilépő Gerrard elé. A Liverpool kapitánya tolt egyet rajta, és elpöckölte a labdát a kifutó Howard mellett.

Az amerikaiakat nem fogta meg a gól, bátran jöttek előre. Sorban rúgták a szögleteket, Onyewu járt a legközelebb a gólhoz, de kevéssel mellé csúsztatott. Az angolok masszívak voltak, de nem játszottak jól, sem Gerrard, sem Lampard nem tudott lendületet vinni a játékukba.

Egy veszélyes angol támadás végén Howard összecsúszott a berobbanó Heskey-vel, az amerikai kapust percekig ápolták az ütközés után. A 40. percben a harcosan játszó, de kevés helyzetig jutó amerikaiak egyenlítettek, Dempsey lőtt 22 méterről, a kapus kezébe tartó, gyenge lövést Robert Green a saját kapujába terelte. Óriási potya volt.

A második félidőt jobban kezdték az angolok, Lennon beadásáról maradt le középen mindenki, majd Lampard passzával Heskey lépett ki a védők közül, de ziccerben Howardba lőtte a labdát 16 méterről. Néhány perccel később egy ellentámadásnál Altidore birkózta le az emberét, jól is lőtt az ötös sarkáról, de a gólnál óriási hibázó Green a rövid kapufára tolta az amerikai csatár lövését.

Az utolsó negyedórára fordulva egymást követték az angol helyzetek, de Howard fogta a lövéseket, még igazi bravúrt sem kellett bemutatni. Az amerikai védelem fegyelmezetten tolódott, de érződött, hogy fáradnak, miközben egyre nőtt az angol nyomás.

Az utolsó 10 percre beállt Peter Crouch is, az angolok is fáradtak. Lampard egy támadáson belül rosszul passzolt, és rosszul lőtt, öt perccel a vége előtt Crouch lefejelt labdájáról maradt le mindenki középen. Az amerikaiaknak már nem maradt erejük ellentámadásokra, de a védelmük nagyobb megingás nélkül állt a lábán.

Az utolsó percekben már az angolok sem hittek benne, hogy meglehet a győzelem, tanácstalanul járatták a labdát, mindkét csapat kifutotta magát. Anglia többet tett a győzelemért, mint ellenfele, de kapusa bakija miatt csak döntetlent ért el a szívósan védekező, végig szervezetten futballozó amerikai csapat ellen.
(sportgeza.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése