2010. június 15., kedd

Hollandia szerencsével verte Dániát 2:0

Az Arjen Robben nélküli legerősebb felállásában kezdő Hollandia kezdett határozottabban, többet volt náluk a labda, de a Nicklas Bendtnerrel kezdő Dánia fegyelmezetten zárt vissza. A dánoké volt az első helyzet is, gyorsan kiderült, hogy a masszív védekezésből indított kontrákkal fognak próbálkozni.

A dánok gondolkodás nélkül odarúgtak, ha egy holland elvitte a labdát, Hollandia nem is tudott gyors, tempós támadásokat vezetni, Dánia kiválóan zárta le a területeket. A 28. percben Nicklas Bendtner akár a vezetést is megszerezhette volna, de jó helyzetből mellé felelt, majd az ő passzából Rommedahl rövid felsőbe tartó lövését fogta Stekelenburg.

A hollandok elsősorban távoli lövésekkel kísérleteztek, mert a dán védelem szorításában nem tudtak felgyorsulni, de egyik kísérletnél sem kellett nagyot védenie Sörensennek. Van Persie lépett meg a szünet előtt a jobbszélen, de ígéretes helyzetből nem lőtt, hanem forgolódni kezdett, az egyébként is kiválóan játszó Agger odaért.

Az első félidőben hiába volt többet a labda a hollandoknál, az történt a pályán, amit Dánia akart. A szünet után rögtön gólt szerzett Hollandia, de ehhez három dán hibája is kellett: egy beadásnál a középre húzódó Simon Poulsen háton fejelte Aggert, akiről saját kapujába vánszorgott a labda. (Hivatalosan is Aggernek adták az öngólt.) A semmiből szerzett gólt a holland válogatott.

Csak egy pár percre zavarodott meg Dánia, újra Van Persie léphetett ki a védők között, de az Arsenal csatára megint nem érezte a ritmust, lövésig sem jutott. A dánok megindultak volna az egyenlítésért, de gyors holland helyzetek jelezték, hogy életveszélyes területet hagyni nekik. Elsősorban a van der Vaartot váltó Elia volt aktív a holland balszélen.

Dániában ahhoz már nem volt erő, hogy feltörje a holland védelmet úgy, hogy közben a saját kapuja előtt is figyel. Morten Olsen lehozta Bendtnert, az Arsenal csatára nélkül viszont nem volt senki, akire rá lehetett volna passzolni a labdákat. Az utolsó percekben szó sem volt dán nyomásról, a hollandok ellenfelük térfelén tudták tartani a labdát, távoli lövésekkel próbálkoztak, Sneijder a kapufát is eltalálta.

Az irányító passzából biztosította be a győzelmét Hollandia, Eliát indította, aki elpörgette a labdát a kifutó Sörensen mellett, de csak a kapufát találta el. A kipattanó pont a két visszafutó dán hátvéd között érkező Dirk Kuyt elé pattant, aki két méterről az üres kapuba passzolt.

A hollandoknak jót tett, hogy lekerült róluk a teher, az utolsó percekben szép támadásokat vezettek, Afellay labdáját a gólvonalról vágta ki az öngólt vétő Poulsen.

Hollandia nagyon megszenvedett Dániával, az öngólig kiegyenlített volt a meccs, de az egyenlítés még egy közepes holland válogatott elleni is nagy feladat volt a dánoknak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése