2010. június 14., hétfő

Németország - Ausztrália 4:0

A 7. percben Klose lövését védte Schwarzer, Özil ismétlése szögletre pattant. Egy perccel később Özil kiugratása után Müller jól gurított vissza, az érkező Podolski pedig kapussal együtt bebombázta a labdát.

A 24. percben gyors baloldali összjáték után Podolski passzolt laposan középre, Klose érkezett teljesen egyedül, de rondán mellé lőtte a ziccert. Még az első félóra letelte előtt javított, megelőzte a kifutó Schwarzert, és Lahm beadását erőből a bal felső sarokba bólintotta.

A második félidőben támadóan kezdett Ausztrália, bátran nekiestek a németeknek, de csak tizenegyesgyanús helyzetig jutottak. Egy beadás utáni csúsztatott fejes Mertesacker kezében akadt el, de nem tehetett róla, a játékos keze nem mozdult a labda felé.

Az ausztrál roham után a németek ismét visszavették az irányítást, Podolski, Özil és Müller is tiszta helyzetből lőhetett, Klose pedig gyors összjáték után robbant be az ötösre, de belsővel mellé lőtt.

Az 55. percben megszületett a nap harmadik kiállítása. Cahill hátulról, ütemet tévesztve csúszott rá Schweinsteigerre, de túlzásnak tűnt a piros lap. A meccs szempontjából nem volt jelentősége, de a folytatásban nagyon fog hiányozni az ausztrálok legjobbja.

Ettől függetlenül is törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb újabb gólt szereznek a németek; Müller előbb rosszul vett át egy labdát a tizenhatosnál, de egy lövőcsellel előnyt kovácsolt belőle, majd 16 méterről kilőtte a hosszú sarkot, a labda a jobb kapufáról pattant be. Ezután sem álltak le, gördülékeny támadásokat vezettek és kispályás összjáték után Özil passzát a frissen beállt Cacau gurította az üres kapuba. Megalázó gól volt, a meccs hű tükre.

Az ausztrálok csak a saját térfelükön tudták megtartani a labdát, kidolgozott támadást egyáltalán nem vezettek. Összjátékban és szervezettségben is nagyságrendeket kell javulniuk, ha nem akarnak csúfosan leégni.

Németország viszont látványos, kombinatív futballt mutatott, ellenfelük nem tudott felnőni ehhez a színvonalhoz. Nemcsak meggyőző, de kimondottan stílusos győzelmet arattak, a támadók állandó helyváltoztatását és a gyors passzokat egyáltalán nem tudta lekövetni az ausztrál védelem. A vb előtt nagyon szorosnak tűnt ez a csoport, de az első forduló alapján Ghána és Németország kiemelkedő teljesítményre képes.
(sportgeza.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése